Ploskovni repromaterial

Prodajni program

Ploskovni repromaterial

Ploskovni repromaterial

Iverna plošča

IVERNA PLOŠČA (iveral ali iverica)


Iverne plošče so izdelane iz lesnih majhnih delcev, velikih le nekaj milimetrov, ki jih v proizvodnji ivernih plošč zmešajo s posebnimi lepili in pod pritiskom stisnejo v plošče.
Iverne plošče se uporabljajo v pohištvu in drugih panogah. Na voljo imamo različne debeline ivernih plošč:
Iverna plošča se v pohištvu skoraj vedno dodatno oplasti, in sicer z zaščitno folijo ali z nekoliko debelejšo zaščito proti praskam, vlagi – melaminsko zaščito. Oplaščena iverna plošča je oplemenitena iverna plošča.
Robovi ivernih plošč so zaščiteni z ABS robnimi trakovi, s čimer dobijo zaobljen izgled, odpornejše so proti vlagi, s tem dobijo tudi boljšo zaščito proti udarcem…

MDF ali mediapan

MDF oziroma mediapan


Material, ki je zelo priljubljen v pohištveni industriji Mediapan je material, ki se čedalje več uporablja v pohištveni industriji je proizveden tako, da so leseni delci zdrobljeni v prah in pod pritiskom lepljeni v plošče. Gostota in teža lesa je pri MDF ploščah veliko večja, zato je tudi material veliko vzdržljivejši.
V ploščo se lahko delajo razni utori, krivine ali kaj podobnega in je lahko odlična in cenejša zamenjava za masivni les. MDF se lahko lakira ali zaključi s furnirjem, melaminom ali kakšno drugo obdelavo. Tukaj folije ponavadi v pohištveni panogi ne lepijo. Za razliko od iverne plošče, pri kateri potrebujemo lepiti robni trak, tukaj ni potreben, ker material omogoča, da proizvajalci enostavno rob zaoblijo in ga dodatno prelakirajo.

Furnir

FURNIR


Furnir je tanek sloj masivnega lesa, debeline le nekaj milimetrov ki se nalepi na MDF ali masiven les. Na primer jedilna miza iz MDF – mediapana, obdelana s furnifjem izgleda, kot da bi bila lesena, čeprav je le obdelana s furnirjem.

Vezana plošča

VEZANA PLOŠČA


Vezana plošča je narejena iz več slojev furnirja, ki so med seboj lepljeni. Furnir je lahko različnih debelin in vrst. Vezana plošča je zelo pogost material v pohištvu. Proizvajalci jo radi uporabljajo, ker je zelo trpežna, “odporna” na udarce, praske ipd. Edina njena pomanjkljivost je, da vizualno ne izgleda tako lično kot masiven les ali obdelan mediapan. Iz tega razloga sta slednja materiala najpogosteje uporabljena materiala pri izdelavi pohištva, ki ga uporabljamo doma.

Pišite nam

    Hitro do kakovostnege materiala!

    Priskrbimo les, lesene polizdelke in izdelke priznanih dobaviteljev in dodatno opremo, ki jo potrebujete za dobro izvedbo vašega dela.